علل اصلی طعم فلز در دهان و راههای درمان آن با طب سنتی

چرا دهان طعم فلز می گیرد؟
  • طعم و مزه فلز در دهان یکی از اختلالات چشایی و مشکلات سینوسی ، مراقبت نامناسب از دندان و دهان و … از دلایل طعم فلز در دهان است. طعم و مزه فلز در دهان با چندین روش مناسب خانگی قابل درمان است.

    احساس فلز در دهان نوعی اختلال چشایی است که از نظر پزشکی به عنوان مزه غیر طبیعی شناخته می شود. این طعم ناخوشایند می تواند به طور ناگهانی یا در مدت زمان طولانی تری رخ دهد. برای درک علت این ناهنجاری ، ابتدا باید بدانید که طعم ها چگونه کار می کنند. ادراک طعم و مزه توسط جوانه های چشایی و نورون های حسی بویایی کنترل می شود ، همچنین آنها مسئول حس بویایی هستند. عصب بویایی بخشی از سیستم بویایی است و مسیر کوتاهی در سیستم عصبی مرکزی دارد که حس بویایی را به مغز منتقل می کند و سلیقه های خاص آن مشخص می شود. بسیاری از موارد می توانند این سیستم پیچیده را تحت تأثیر قرار دهند ، که به نوبه خود باعث طعم و مزه فلز در دهان می شود.

     

    علت طعم فلز در افراد مختلف چه می تواند باشد؟

    این طعم آزار دهنده در دهان دلایل مختلفی دارد که اگر در بخش سلامت مرطوب بخوانید عبارتند از:

     

    1. داروها:

     نقص در درک طعم یک عارضه جانبی معمول مصرف برخی از داروها مانند:

    آنتی بیوتیک هایی مانند کلاریترومایسین (بیاکسین) یا مترونیدازول (تاژک)

    داروهای فشار خون مانند کاپتوپریل

    داروهای گلوکوم مانند متازولامید (نپتازون)

    داروهای پوکی استخوان

    داروهای شیمی درمانی و پرتودرمانی

    طبق انجمن سرطان ، انواع شیمی درمانی و پرتودرمانی می تواند باعث ایجاد طعم فلزی در دهان شود که به عنوان دهان شیمیایی نیز شناخته می شود.

     

    مطالعات نشان می دهد که مصرف برخی مکمل های ویتامین مانند ویتامین D و روی می تواند از بروز ناهنجاری های چشایی در افرادی که تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی قرار دارند جلوگیری کند. همچنین نشان می دهد که کمبود برخی ویتامین ها می تواند این مشکل را ایجاد کند.

    کدام داروها مزه فلزی در دهان ایجاد می کنند؟

    2. مشکلات سینوسی:

    ادراک چشایی با حس بویایی رابطه تنگاتنگی دارد. وقتی حس بویایی غیرمعمول باشد ، می تواند در درک چشایی نیز اختلال ایجاد کند. مشکلات سینوسی یکی از دلایل عمده طعم فلزی دهان است که می تواند نتیجه سرماخوردگی ، عفونت های سینوسی یا سایر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی باشد.

     

    3. اختلالات سیستم عصبی مرکزی:

    سیستم عصبی مرکزی به بدن پیام می دهد ، از جمله پیام های چشایی ، که اختلالات سیستم پس از سکته مغزی و فلج بل می تواند باعث ناهنجاری های چشایی شود.

     

    4. بارداری:

    برخی از خانم های باردار طعم فلزی دهان را گزارش می کنند ، خصوصاً در اوایل بارداری. علت آن نیز ناشناخته است ، اما برخی معتقدند که علت آن تغییرات هورمونی است که در اوایل بارداری اتفاق می افتد. برخی دیگر نیز به افزایش حس بویایی اشاره کرده اند که در این مدت معمول است.

    تغییر مزه دهان در دوران بارداری

    5. آلرژی غذایی:

    طعم و مزه فلز در دهان به عنوان نشانه ای از آلرژی های غذایی شناخته شده است. اگر بعد از خوردن غذاهایی مانند صدف و آجیل درختی طعم غیرعادی پیدا کنید ، ممکن است حساسیت غذایی داشته باشید. در صورت احساس این ناهنجاری به پزشک مراجعه کنید.

     

    6. جراحی گوش میانی و لوله استاش:

    جراحی گوش میانی و لوله استاش اغلب به دلیل عفونت های مزمن گوش یا اوتیت میانی انجام می شود. گاهی اوقات بند ناف تماسی نزدیک به گوش داخلی دارد که طعم دو سوم پایانی زبان را کنترل می کند. اگر این قسمت در حین جراحی آسیب ببیند ، ممکن است طعم غیرطبیعی ایجاد کند.

     

    7. مراقبت ضعیف از دهان و دندان :

    مراقبت های نامناسب از دهان و دندان همچنین می تواند باعث ناهنجاری های چشایی شود. تمیز کردن منظم دهان و دندان ، نخ دندان ، پر کردن حفره ها و درمان پوسیدگی خطر ناهنجاری های چشایی را کاهش می دهد.

    روش های جلوگیری از طعم فلزی دهان

    چه زمانی باید به متخصص مراجعه کنید؟

    هنگامی که می خواهید علت اصلی ناهنجاری های چشایی را درمان کنید ، خصوصاً اگر علت آن موقتی بود ، اما اگر طعم فلزی در دهان باقی بماند ، باید به یک متخصص گوش ، حلق و بینی مراجعه کنید.

     

    در این حالت ، وی مطالعات تصویربرداری را برای تعیین میزان اختلال چشایی و بررسی سینوس ها تجویز می کند.

     

    کاهش درک طعم می تواند یک مشکل جدی باشد زیرا شناسایی غذاهای خراب بسیار مهم است. این اختلال می تواند منجر به سوتغذیه ، کاهش یا افزایش وزن و افسردگی شود.

     

    برای افرادی که باید رژیم خاصی را دنبال کنند ، مانند افراد دیابتی ، اختلال در درک چشایی می تواند مسئله مهمی باشد.

     

    همچنین می تواند نشانه ای هشدار دهنده برای مبتلایان به پارکینسون و آلزایمر باشد.

     

    راهکار هایی برای پیشگیری از طعم فلز در دهان:

    برای جلوگیری از طعم و مزه فلز در دهان ، اغلب روش های کمی وجود دارد ، زیرا اگر مشکلی در سینوس دارید یا به دنبال دارو هستید ، باید با پزشک خود در مورد گزینه های دیگر صحبت کنید ، اما روش هایی وجود دارد که می تواند ناهنجاری طعم را کاهش دهد یا موقتاً از بین ببرد شامل:

     

    جویدن آدامس و نعناع بدون قند

    دندان های خود را روزی سه بار مسواک بزنید

    آزمایش غذاهای مختلف حاوی ادویه و ادویه

    هیدراته نگه داشتن بدن

    استفاده از ظروف و ظروف غیر فلزی

    از استعمال دخانیات و جویدن تنباکو خودداری کنید

    استفاده از خمیر دندان مناسب برای مسواک زدن

    برخی از راهکار های خانگی برای رهایی از طعم فلز در دهان:

    با توجه به درخواست برخی از شما کاربران از بخش بهداشت مرطوب ، ما به روش های از بین بردن طعم فلز از دهان با داروهای خانگی و طب سنتی پرداخته ایم که در زیر می خوانید.

     

    1. سرکه سیب:

    سرکه سیب یک محلول طبیعی و غنی از مواد مغذی است که باعث تعادل PH دهان می شود. این ماده به قلیایی سازی و همچنین خنثی سازی محیط اسیدی دهان کمک می کند و طعم فلز دهان را کاهش می دهد. علاوه بر این ، طعم ترش آن بزاق را تحریک می کند ، که به نوبه خود شستشوی طعم فلز را تسهیل می کند. برای استفاده کافیست 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب خام را به یک لیوان آب اضافه کرده و دو بار در روز بنوشید و همچنین می توانید از آن برای سس سالاد یا ترشی استفاده کنید.

     

    2. جوش شیرین:

    جوش شیرین یک ترکیب طبیعی است که به تنظیم pH کمک می کند ، بنابراین از عدم تعادل اسید و قلیا در بدن جلوگیری می کند. از طرف دیگر ، به از بین بردن اسید اضافی یا طعم فلزی دهان کمک می کند. کافیست یک و نیم قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و یک بار در روز از آن به عنوان دهانشویه استفاده کنید. همچنین می توانید مقدار کمی جوش شیرین را روی مسواک خود اسپری کنید تا اسیدیته دهان شما کاهش یابد.

     

    ** توجه: جوش شیرین در از بین بردن پلاک و باکتری های مضر دهان نیز مثر است.

    مزایای مصرف جوش شیرین

    3. آب نمک:

    وقتی نوبت به رعایت بهداشت دهان و دندان می رسد ، محلول شستشوی آب نمک نقش مهمی دارد. نمک از کلرید سدیم تشکیل شده و رشد باکتری ها را در دهان کاهش می دهد و همچنین به خنثی سازی اسیدها کمک می کند. فقط یک قاشق چایخوری نمک را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید. خوب هم بزنید تا نمک حل شود. دهان خود را با این محلول 2-3 بار در روز بشویید ، به خصوص قبل از خواب.

     

    4. چای سبز:

    اگر طعم فلز در دهان شما با مشکلات گوارشی همراه باشد ، چای سبز می تواند به درمان آن کمک کند. این نوشیدنی سالم به لطف خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خود به مبارزه با عفونت های باکتریایی و کنترل التهاب کمک می کند. در واقع وجود کاتچین در چای سبز می تواند طعم فلز دهان را خنثی کند. کافی است یک قاشق چای خوری برگ چای سبز را در یک فنجان آب داغ ریخته و 10 دقیقه آن را بپوشانید تا خیس بخورد ، سپس صاف کنید ، مقداری عسل به آن اضافه کنید و بنوشید. روزانه 2-3 فنجان چای سبز بنوشید. همچنین می توانید عصاره چای سبز را به عنوان مکمل با دوز 250 تا 500 میلی گرم در روز مصرف کنید تا علائم طعم فلزی در دهان شما تسکین یابد. با این حال ، همیشه قبل از مصرف هرگونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

     

    این مطلب ادامه دارد …. .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دیدگاه شما

    9 − 7 =

    محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.