انواع عوارض ارتودنسی

انواع عوارض ارتودنسی را بشناسید
  • ارتودنسی روشی برای تزئین و مراقبت از دندان است اما این روش عوارض جانبی در داخل یا خارج دهان ایجاد می کند که باید قبل از ارتودنسی از آن آگاه باشید.

    درمان ارتودنسی دندان های نامرتب را با بریس های ثابت یا متحرک اصلاح می کند. جدا از اثر زیبایی شناختی ، می توان گفت که این روش درمانی احتمال آسیب و عوارض جانبی را دارد که کاملاً نامطلوب است. عوارض جانبی می تواند در دهان ، خارج دهان یا سراسر بدن رخ دهد.

     

    عوارض جانبی در دهان عبارتند از:

    اثرات روی دندان ها

    تأثیر بر روی بافت لثه

    تأثیر بر روی بافت های نرم

    اثرات روی دندان ها

    کلسیم یا مواد آهکی روی سطح دندان ها باعث ایجاد لکه های سفید می شوند و یکی از شایع ترین مشکلات داخل دهانی در حین ارتودنسی است. این مواد آهکی به دلیل اسیدی که توسط پلاکت های باکتری تولید می شود ، در سطح دندان ها شکل می گیرند.

    اثرات جانبی ارتودنسی

    روند تشکیل مواد آهکی روی دندان ها خیلی سریع اتفاق می افتد و اغلب یک ماه پس از درمان ارتودنسی ، به ویژه ارتودنسی غیر قابل جابجایی ، ظاهر می شود. بنابراین ، رعایت بهداشت عالی دهان و دندان بسیار مهم است. همچنین از مصرف مواد اسیدی مانند سودا خودداری کنید.

     

    در 50٪ بیمارانی که از بریس استفاده می کنند ، لکه های سفید بعد از درمان روی سطح دندان ظاهر می شود که معمولاً در دندان های فوقانی بیشتر دیده می شود. با این حال ، مدت زمان درمان ارتودنسی تاثیری در تعداد این نقاط نخواهد داشت.

     

    پوسیدگی

    پوسیدگی دندان به راحتی به دلیل بهداشت ضعیف دهان ایجاد نمی شود اما گاهی اوقات با درمان طولانی مدت تشدید می شود. پوسیدگی دندان می تواند به دلیل بریس های ثابت فلزی یا سرامیکی ایجاد شود که معمولاً در سطح دندان بیشتر دیده می شود زیرا در تماس با بریس قرار می گیرند.

     

    دلیل آن جابجایی و حرکت دندان ها است. بریس های سرامیکی معمولاً در قسمت های پایین دندان قرار می گیرند که در آن پوسیدگی اتفاق می افتد.

     

    کوتاه شدن ریشه دندان ها

    کوتاه شدن ریشه نیز معمولاً در طول درمان ارتودنسی اتفاق می افتد. کوتاه شدن کانال ریشه معمولاً در سطح ریشه های قدامی و جانبی بیشتر است و علت مشخصی ندارد.

     

    برخی افراد معتقدند که نیروی بیش از حد بریس های ارتودنسی باعث این امر می شود و فعالیت سلول های استخوانی را که از عوامل کوتاه شدن ریشه است ، افزایش می دهد.

     

    سایر عوامل مرتبط با کوتاه شدن ریشه عبارتند از:

     

    اشکال عجیب ریشه ای که معمولاً باعث کوتاه شدن آن می شوند.

    دندانهایی که سابقه آسیب دیدگی دارند و یا ریشه های آنها درمان شده است بیشتر مستعد این هستند.

    گیره ها یا نوارهای لاستیکی که برای مدت طولانی در ارتودنسی استفاده می شوند نیز می توانند فشار شدیدی به دندان ها وارد کنند و خطر کوتاه شدن ریشه را افزایش دهند.

    عاداتی مانند ساییدن یا جویدن ناخن ها نیز فشار دندان را افزایش داده و باعث کوتاه شدن ریشه ها می شود.

    بیماران بالای 11 سال معمولاً بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار دارند.

    عواملی که احتمال کوتاه شدن ریشه را افزایش می دهند:

     احتمال کوتاه شدن ریشه

    زنان بیشتر از مردان در معرض کوتاه شدن ریشه هستند.

    درمان ارتودنسی طولانی مدت نیز این مشکل را افزایش می دهد.

    التهاب پالپ دندان که معمولاً در 90٪ بیماران ارتودنسی اتفاق می افتد در ماه اول درمان بیشتر دیده می شود و بیمار احساس درد زیادی می کند.

    اثرات بر روی بافت لثه

    رعایت بهداشت دندان می تواند در ارتودنسی دشوار باشد و باعث ایجاد پلاک باکتریایی در لثه شود. این پلاک ها باعث التهاب لثه می شوند که بیشتر در افرادی که ارتودنسی می کنند دیده می شود.

     

    نازک شدن لثه به دلیل حرکت دندان ها در ارتودنسی یک اتفاق غیرقابل کنترل است. در صورت رعایت نکردن بهداشت ، التهاب لثه نیز رخ خواهد داد.

     

    کوتاه شدن استخوان لثه

    در برخی موارد ، کوتاه شدن استخوان لثه اتفاق می افتد که اغلب نادر و بسیار جزئی است.

     

    بیماران مبتلا به بیماری لثه قبل از شروع درمان ارتودنسی باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند تا از مشکلات اضافی بافت لثه جلوگیری شود.

     

    اثرات ارتودنسی بر روی بافت های نرم دهان شامل لب های بالا و پایین ، قسمت داخلی گونه ها ، سقف دهان ، زبان و کف دهان است که به دلیل زیاد بودن این قسمت ها ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. براکت های ارتودنسی.

     

    بافت نرم معمولاً به دلیل قرارگیری اجزای ارتودنسی در دهان باعث آلرژی می شود زیرا اجزای ارتودنسی حاوی نیکل و آهن هستند که از طریق دهان قابل هضم نیستند.

     

    غلظت نیکل در براکت ها تقریباً 5 تا 12 برابر بیشتر از حد طبیعی است که باعث ایجاد حساسیت می شود. اگر قبلاً به نیکل حساسیت داشتید ، حتماً به پزشک خود بگویید.

     

    آلرژی بافت نرم دهان و دندان

    آلرژی بافت نرم دهانی

    این نوع آلرژی غالباً در دندانهای جلویی ایجاد می شود که غالباً به دلیل دستکشهای استفاده شده توسط دندانپزشک است.

    اثرات ارتودنسی در خارج از دهان

    عوارض جانبی درمان ارتودنسی در خارج از دهان غیر معمول نیست ، اما برخی از احتمالات وجود دارد ، از جمله:

     

    واکنش های آلرژیک در اطراف دهان:

     

    آلرژی به لوازم ارتودنسی نیکل که یکی از رایج ترین انواع مشکلات خارج دهانی است و بیمارانی که به دستکش لاتکس حساسیت دارند بیشتر در معرض این عارضه قرار می گیرند.

     

    اثر سیستماتیک:

     

    اثرات سیستماتیک بعد از ارتودنسی نیز بسیار نادر است ، اما در برخی موارد نادر ممکن است در طی این درمان عفونت رخ دهد ، معمولاً به دلیل عدم تکمیل تجهیزات دندانپزشکی توسط استریل.

    سایر عوارض مربوط به ارتودنسی

    سایر عوارض ارتودنسی

    قرار دادن براکت در دهان معمولاً باعث ناراحتی می شود که کاملا طبیعی است زیرا این براکت ها سعی می کنند ریشه دندان شما را در جای مناسب برش دهند که بدون درد نخواهد بود.

     

    گاهی اوقات درد دهان همراه با سردرد است که با مسکن تسکین می یابد.

     

    همچنین ممکن است از استفاده از براکت فک شما آسیب ببیند.

    سخت خوردن و جویدن غذای سخت یکی از بزرگترین شکایات بیماران ارتودنسی است ، به خصوص اگر غذا سخت باشد.

     

    اکنون زمان خوردن رژیم غذایی است که به براکت شما آسیب نرساند و همچنین خوردن آن آسان است و در کوتاه مدت باید از خوردن غذاهای جامد و بیش از حد سخت دست بکشید.

     

    بازگشت دندان ها به موقعیت قبلی خود یکی دیگر از عوارض ارتودنسی است که البته نمی توان آن را عارضه جانبی مشخص خواند ، اما دندان ها ممکن است به موقعیت قبلی خود بازگردند.

     

    البته این اتفاق زمانی رخ می دهد که بیمار پس از ارتودنسی مرتباً از نگهدارنده یا نگهدارنده استفاده نکند ، که باعث می شود موقعیت دندان تثبیت نشود زیرا دندان تمایل دارد به موقعیت قبلی خود برگردد. بنابراین بهتر است به شرط توصیه پزشک از این مواد نگهدارنده استفاده کنید.

     

     

    نتیجه گیری

    اگرچه عوارض جانبی در درمان ارتودنسی وجود دارد ، اما این عوارض جانبی هرگز آنقدر جدی نیستند و بنابراین می توانید از مزایای خوب آن نیز بهره مند شوید.8

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دیدگاه شما

    1 × دو =

    محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.