پشت پرده نگران کننده لق شدن دندان در بزرگسالی

لق شدن دندان در بزرگسالی و راه های درمان آن
  • لق شدن دندان در بزرگسالی یکی از بیماری هایی است که در سنین بالا رخ می دهد. بسیاری از بزرگسالان بهداشت مربوط به دهان و دندان را رعایت نمی کنند. این افراد به منظور جلوگیری از ایجاد جرم بر روی دندان های خود، از یک مسواک زبر استفاده می کنند. هر دو این عوامل (استفاده از یک مسواک زبر و عدم رعایت بهداشت دهانی) می تواند در آینده منجر به لق شدن دندان این افراد شود.

    لق شدن دندان در بزرگسالی را جدی بگیرید چرا که جدی است

    در دهان تمامی مردم، یکسری باکتری وجود دارند که به صورت طبیعی زندگی می کنند. اما اگر تعداد این باکتری ها از حد نرمال بیشتر شود، دیگر این وضعیت طبیعی نخواهد بود. به مرور زمان وجود این باکتری ها منجر به آسیب لثه خواهد شد. در این حالت دندان تحلیل رفته و در نهایت التهاب لثه ایجاد خواهد شد. لثه ها زمانی که عفونت در آن بسیار پیشرفت کند، علائم خود را نشان می دهند.

    در ابتدای امر عفونت به لثه وارد می شود. این عفونت در ادامه عملکرد خود، استخوان دندان را هدف قرار داده و باعث تحلیل آن شده و در نهایت دندان لق شده و یا کنده خواهد شد. ممکن است شما دندان های سالمی داشته باشید؛ اما در اثر عفونت لثه، این دندان سالم به راحتی لق شود یا حتی بیفتد. در ادامه این مطلب، در رابطه با اتیولوژی لق شدن دندان در بزرگسالان و پیشنهادات درمانی خواهیم پرداخت. با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.

     

    علت لق شدن دندان ها در سنین بزرگسالی

    به صورت طبیعی ممکن است حتی دندان های سالم کمی جا به جا شوند. به این لقی یا جا به جایی های طبیعی دندان ها در علم دندان پزشکی، موبالیتی می گویند.

    اگر در بافت نگهدارنده دندان ها، لثه، بخش پریو، استخوان آلوئول و غیره مشکلاتی رخ بدهد، این عوامل منجر به لق شدن دندان ها شده و در نهایت دندان کنده خواهد شد.

    در پاره ای از مواقع، علت لق شدن دندان به بروز بیماری های سیستمیک نظیر بر می گردد. این مدل بیماری ها می توانند استخوان های اطراف ریشه دندان آلوئول را تخریب کرده و در نهایت دندان را لق کنند.

    البته ممکن است، ضربه ای به دندان شما وارد شود و این ضربه دندان را شل کند. این اتفاق طبیعی است و پس از مدتی باید رفع گردد. در صورتی که این شل شدن بهبود پیدا نکرد، می بایست به مدت 6 ماه تحت نظر دندان پزشک قرار بگیرید تا درمان صورت گرفته و بهبودی دندان شما حاصل شود.

    البته وجود جرم ها بر روی اطراف و جداره دندان ها و لثه نیز، بی تاثیر نخواهد بود. وجود جرم می تواند دیواره دندان را تحلیل ببرد. این جرم ها در ابتدای امر علائم خود را نشان نمی دهند؛ اما پس از مدتی پوسیدگی و لق شدن دندان رویت خواهد شد.

    البته گاهی اوقات شما می توانید دندان لق شده را از جا بلند کنید. این دندان به صورت معمول فاصله زیادی با سایر دندان ها دارد. علت وقوع چنین اتفاقی، تنها ایجاد التهاب در لثه می باشد.

    راهکارهای پیشگیری از لق شدگی دندان در بزرگسالی

    عوامل بروز و تشدید لق شدن دندان ها

    به وجود آمدن عفونت در لثه های افراد به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه به هر یک از آن ها اشاره خواهیم کرد:

    زمینه ژنتیک

    برخی از بیماری ها نظیر التهاب یا عفونت لثوی به صورت ژنتیکی رخ می دهد. به عنوان مثال اعضای یک خانواده همگی درگیر این بیماری هستند و به منظور رفع آن باید تحت نظارت متخصص قرار گیرند.

    عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

    اگر بهداشت دندانی، دهانی و لثوی را رعایت نمایید، می توانید از بروز بیماری هایی نظیر التهاب یا عفونت لثه جلوگیری کنید. اگر پلاک های عفونی در دهان ایجاد شوند، در کناره های لثه قرار گرفته و به مرور لثه را تحریک و حساس کرده و در نهایت پس از آسیب رساندن به لثه ها منجر به خونریزی خواهند شد. البته به این نکته نیز دقت کنید که جرم ها و پلاک های دندانی ایجاد کننده مشکل نیستند، بلکه شرایط را برای وقوع مشکل ایجاد خواهند کرد.

     

    دیابت و سایر بیماری ها

    در صورتی که بدن شما سالم باشد و به بیماری خاصی مبتلا نباشید، قطعا احتمال ابتلا شما به التهاب لثه کمتر خواهد شد. به عنوان مثال افرادی که مشکلات قند دارند یا به عبارت دیگر به بیماری دیابت مبتلا هستند، احتمال ابتلایشان به بیماری های لثوی از قبیل التهاب لثه بیشتر می شود.

    استعمال دخانیات

    اگر به مصرف دخانیاتی نظیر سیگار و یا غیره مشغول هستید، چندین برابر بیشتر از افراد دیگر به بیماری های لثوی مبتلا خواهید شد.

    سن

    در برخی بازه های سنی نظیر بازه سنی 30 تا 40 سالگی احتمال ابتلا به مشکلات لثوی افزایش خواهد یافت.

    استفاده از مسواک زبر

    هر چه مسواک شما خشن تر باشد، به کناره های لثه و دندان شما آسیب وارد کرده و شما را مستعد ابتلا به بیماری های لثوی خواهد کرد.

    عفونت ویروسی

    اگر دهان به وسیله یک ویروس مورد حمله قرار گیرد، عفونت خواهد کرد. این عفونت ها می تواند در دهان پلاک های دندانی ایجاد کرده و در نتیجه لثه ها را متورم نماید. وجود پلاک های دندانی موجب ایجاد حالت دفاعی (افزایش گلبول های سفید و مایع) در دهان شده و در نتیجه تورم لثه را به دنبال خواهد داشت.

     

    دلایل وقوع لق شدن دندان ها در سن بزرگسالی

     

    علائم هشدار لق شدن دندان

    در صورتی که بیماری های دهانی در افراد بسیار پیشرفت نمایند، پس از مدتی علائم عفونت و التهاب لثوی خود را نشان خواهد داد. بنابراین بهتر است که علائم اولیه نظیر خونریزی لثوی و همچنین ایجاد درد در لثه ها آن هم در موقع مسواک زدن را مورد توجه قرار داده و جدی بگیرید.

    برخی از افراد، به صورت مداوم لثه هایی با خونریزی را تحمل می کنند و تصور می کنند که این امر طبیعی است و پس از ایجاد علائم بدتری نظیر آبسه به دندان پزشک مراجعه خواهند کرد. این نشانه ها و حتی نشانه های کمتری نظیر تورم و قرمز بودن لثه ها نیز باید جدی گرفته شده و درمان شود. نکته جالب اینجاست که اگر فردی دخانیات مصرف کند، مصرف دخانیات از بروز خونریزی لثه جلوگیری خواهد کرد. همان طور که گفته شده، نخستین علائم بروز بیماری های لثوی، خونریزی لثه است، بنابراین اگر این علائم پنهان شود ممکن است فرد تا زمان پیشرفت بیماری از وقوع آن بی اطلاع بماند.

    درمان مناسب لق شدن دندان

    • در ابتدای امر به منظور درمان چنین بیماری، می بایست تا عوامل مسبب نظیر باکتری های دهانی را از بین ببرید.
    • بهتر است نحوه صحیح مسواک زدن را از یک متخصص بیاموزید.
    • تعداد دفعات مسواک زدن را به دو بار در روز رسانده و بهتر است از یک مسواک نرم یا یک مسواک برقی استفاده کنید تا اثربخشی را افزایش دهید.
    • به منظور کاهش احتمال ابتلا به بیماری های لثوی، از نخ دندان و دهان شویه به صورت مرتب استفاده نمایید.
    • پس از آن که نوع بیماری لثوی شما تشخیص داده شد، بهتر است همچنان به نظافت و تمیز کردن دندان های خود اهمیت دهید.
    • از زمان بروز علائم بیمار به مدت 3 تا 6 ماه فرصت دارد تا به پزشک مراجعه نماید و پروتکل درمانی خود را پیگیری و تکمیل نماید.

     

    این مطلب ادامه دارد … .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دیدگاه شما

    سیزده + 8 =

    محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.