دندان عقل چیست و چه مشکلاتی برای سلامت لثه ایجاد می کند

آشنایی با مشکلات دندان عقل
  • دندان های عقل در انتهای دهان رشد می کنند و اغلب با درد و رنج زیادی همراه هستند. البته برخی از افراد با دندان عقل خود مشکلی ندارند.

    از کودکی تا نوجوانی ، دندان ها در مراحل مختلف در دهان شما رشد می کنند: دندان های قدامی ، دندان های نیش ، سپس آسیای صغیر ، آسیای صغیر و در آخر دندان های عقل. آخرین دندان معمولاً مشکل سازتر است.

     

    دندان عقل چیست؟

     

    دندانپزشکان این دندان را سومین دندان آسیایی می نامند که در انتهای دهان رشد می کند. برخی از افراد مشکل خاصی در رشد دندان عقل ندارند اما در برخی افراد رشد آن با درد ، عفونت و بیماری های دیگر همراه است.

     

    دندان عقل به کجا و چه زمانی می رود؟

     

    همه معمولاً چهار دندان عقل دارند که همگی پشت دندانهای آسیای بزرگ ، هم در فک پایین و هم در فک بالا قرار دارند. دندان های عقل در سنین 17 تا 21 سالگی در دهان سالم رشد می کنند ، اما این بازه زمانی از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. دندان های عقل می توانند به مدت طولانی در داخل لثه بمانند ، در این صورت دندان در داخل یک بافت استخوانی پنهان است.

    چرا دندان عقل رشد می کند

    چرا دندان عقل دارید؟

     

    از آنجایی که دندان های عقل با درد زیادی همراه است و نقشی در جویدن غذا ندارد ، دندانپزشکان به شدت بدنبال درک عملکرد و عملکرد این دندان ها هستند. دندانهای عقل از هفت سالگی در فک رشد می کنند. از دندانهای عقل در گذشته در برخی شرایط استفاده می شد ، به عنوان مثال از آنها به عنوان جایگزینی برای دندانهای آسیای صغیر استفاده می شود که اکنون منقرض شده است. رژیم های غذایی افراد در حال حاضر نرم تر است ، بنابراین دندان ها فشرده نمی شوند و نیازی به پر کردن جای خالی دندان های عقل نیست.

     

    دقیقاً چه اتفاقی می افتد؟

     

    مشکلات دندان عقل در درجه اول شامل درد ، ناراحتی ، عفونت ، بیماری لثه و پوسیدگی دندان است. برخی از این موارد مسواک زدن را نیز دشوار می کند. مسواک زدن با مسواک نازک تر در این شرایط برای جلوگیری از درد و ناراحتی توصیه می شود. یکی دیگر از تأثیرات جدی دندان عقل وجود کیست در زیر دندان است که باعث خورده شدن استخوان فک می شود و فشار زیادی به عصب فک وارد می کند.

     

    مشکلات دندان عقل معمولاً با کشیدن آنها پایان می یابد. دندانپزشکان معمولاً توصیه می کنند که یک دندان عقل را در اوایل 20 سالگی قبل از ایجاد مشکل بردارید. در این سن ، ریشه دندان عقل هنوز در استخوان فک سفت نشده و با سهولت بیشتری قابل برداشت است. کشیدن دندان عقل در سنین بالاتر می تواند خطر آسیب به عصب اصلی فک را افزایش دهد. بیماران جوان اغلب زودتر بهبود می یابند.

     

    اکثر نوجوانانی که از بریس و درمان ارتودنسی استفاده می کنند اغلب دندان های عقل خود را در پایان ارتودنسی مسواک می زنند زیرا رویش دندان عقل پس از این روش درمانی می تواند به دندان ها فشار وارد کرده و آنها را دوباره کج کند.

     

    دندان های عقل ، برخلاف نامشان ، هیچ ربطی به عاقل شدن ندارند ، آنها فقط مربوط به پیری هستند. اگر دندان عقل شما باعث درد و ناراحتی می شود حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. هرچه سریعتر عمل کنید ، مشکلات کمتری خواهید داشت.

    روش های درمان دندان عقل

    فضای کافی برای رشد

    دندانهای عقل مانند سایر دندانها نیستند و رشد آنها در هر فرد متفاوت است و رشد آن به سه روش امکان پذیر است:

     

    1. دندان ممکن است کاملاً رشد کرده و از داخل لثه کاملاً بیرون آمده و دندان را در جای خود ببیند.

     

    1. ممکن است یک قسمت از تاج دندان عقل از لثه بیرون زده باشد ، اما قسمت دیگر در زیر لثه باقی بماند که به آن دندان های نیمه رویش گفته می شود که بخشی از دندان عقل دردسرساز است.

     

    1. دندان های عقل به دلیل کمبود فضای سطح فک می توانند وضعیت بدی داشته باشند. گاهی اوقات در استخوان فک و زیر لثه شما گیر می کند ، که به آن دندان عقل می گویند.

     

    وقتی دندان عقل شما فضای کافی برای رشد و رویش پیدا می کند ، دندانپزشک به دنبال علائم زیر است:

     

    قرارگیری نامناسب دندان های عقل باعث می شود غذا در لابیا گیر کند و در نتیجه فضایی برای رشد باکتری ایجاد می کند.

    دندانهای عقل که به درستی رشد نمی کنند ، نخ دندان کشیدن بین دندانهای عقل و آسیای بزرگ را دشوار می کند.

    دندان های عقل جانبی باعث می شوند که باکتری ها در لثه ها قرار بگیرند و فضایی برای عفونت ایجاد کنند ، در نتیجه باعث درد ، تورم و سفتی فک می شود.

    دندان های عقل که فضای کافی ندارند می توانند باعث کج شدن و کج شدن دندان های جلویی شوند.

    یک دندان عقل نهفته می تواند باعث ایجاد کیستی شود که به ریشه دندان آسیب برساند یا به استخوان آن آسیب برساند.

    دندان های عقل نهفته به دو دسته تقسیم می شوند:

    در برخی افراد ، کل دندان در داخل استخوان است.

     

    تاج دندان بالاتر از استخوان است اما در داخل لثه پنهان است.

     

    در هر دو مورد نمی توانیم تاج دندان را در داخل دهان ببینیم. دندان عقل نهفته باید از دهان خارج شود و ما نباید این دندان را فقط در مواردی که جراحی دندان همراه با عوارض باشد برداریم. اگر دندان عقل نهفته با مشکلی همراه نباشد ، ترجیح داده می شود که جراحی انجام نشود.

     

    در برخی موارد ، هنگامی که بیمار پیر است و مشکلات حاد قلبی و فشار خون دارد ، ما دندان عقل را از لثه خارج نمی کنیم.

     

    نگه داشتن دندان عقل ؟

    قبلاً در بخش بهداشت دهان و دندان توضیح داده شده است که دندانهای عقل در صورت بیرون نیامدن باید مرتباً توسط پزشک کنترل شوند. هرچه افراد پیرتر می شوند سلامتی آنها بیشتر می شود ، یکی از آنها دندان عقل است. این دندان به نخ دندان منظم احتیاج دارد و باید معاینات منظم برای آن انجام شود.

    مهمترین معایب دندان عقل

    دندان عقل چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

    دندان های عقل به تنهایی سالم هستند اما به شرطی که در موقعیت صحیحی قرار بگیرند. در غیر این صورت مشکلات زیر را ایجاد می کند:

     

    دندان های خرد شده خرد شده در لثه ، اغلب به دلیل کمبود جا. در این موارد ، معمولاً بافت لثه کمی شل می شود و باعث به دام افتادن غذا و ایجاد عفونت می شود.

    این مطلب ادامه دارد … .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دیدگاه شما

    هفده − سه =

    محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.