باندینگ، چاره ی کار دندان های فاصله دار

باندینگ دندان های فاصله دار
  •  

    اگر در دندان هایتان، لکه های تیره، ترک خوردگی، شکستگی، رنگ نامناسب و یا حتی فواصل متعدد دارید، چاره کار شما استفاده از تکنیک پزشکی باندینگ می باشد.

    باندینگ دندانی چیست و چطور انجام می شود؟

    باندینگ دندانی یا همان کامپوزیت ترمیمی، یکی از تکنیک های زیبا سازی دندان در فیلد دندان پزشکی می باشد. اگر دندان های شما فاصله دارد و همچنین دارای شکل نا منظمی می باشد، می توانید از تکنیک باندینگ دندانی استفاده نمایید. اگر بخواهیم به طور کلی باندینگ را در یک دسته قرار دهیم، باید آن را در دسته روش های زیبایی قرار دهیم. البته سایر موارد نظیر ترک های دندانی و یا حتی کدر شدن دندان ها نیز توسط باندینگ قابل اصلاح می باشد.

    در این روش یک لایه سفید و زیبا از کامپوزیت که توسط یک قالب شبیه به دندان خودتان طراحی شده است، بر روی دندان اصلی شما قرار داده خواهد شد. این حالت باعث می شود که لایه کامپوزیت بالایی، لایه ترک خورده و معیوب پایینی را بپوشاند. البته این را نیز باید در نظر بگیریم که روش و تکنیک باندینگ از سایر روش ها نظیر براکت و روکش دندانی راحت تر و بهتر می باشد.

    چه کسانی گزینه مناسبی برای باندینگ دندانی می باشند؟

    اگر می خواهید بدانید که می توانید جز کاندید های استفاده از تکنیک باندینگ باشید، لطفا به موارد زیر دقت فرمایید:

    • در دهان خود دندان های ترک خورده و یا شکسته دارید.
    • تفاوت قد و ارتفاع در دندان های شما وجود دارد.
    • بودجه مالی شما برای انجام ارتودنسی کم است و می خواهید بدون درگیری سریعا فرم دندانی خود را اصلاح نمایید.
    • برخی از دندان های شما تغییر رنگ داده اند، بنابراین می خواهید دندان های خود را سفید کنید.

    برای گرفتن نتایج هر چه بهتر از تکنیک باندینگ دندانی، باید به رعایت بهداشت دهان و دندان بپردازید. البته افرادی که دندان های به شدت خراب داشته و وضعیت ظاهری بسیار نا متناسبی دارند، برای باندینگ گزینه خوبی نخواهند بود. در این شرایط سایر روش ها نظیر روکش و ونیر می توانند جایگزین مناسبی برای روش باندینگ باشند.

    نکته: البته این موضوع را نیز باید مد نظر قرار داد که در ترکیبات تکنیک باندینگ از یک ماده به نام رزین استفاده می شود. این ماده سفیدی بسیار زیادی در دندان شما ایجاد نخواهد کرد، بنابراین برای افرادی که سفیدی بسیار زیادی برای دندان های خود می خواهند، می توانند از روش های جایگزین استفاده نمایند. پیش از شروع تکنیک باندینگ، ابتدا تمامی دندان ها سفید شده تا با دندان باندینگ شما متفاوت نباشند.

    انتخاب باندینگ برای دندان های فاصله دار

    مزایا

    زمانی که از تکنیک باندینگ استفاده می کنید، دیگر خبری از ترک ها و فواصل دندانی وجود ندارد. باندینگ همچنین می تواند دندان های بسیار ریز را به سایز مناسب تری تبدیل کرده و لبخند جذاب تری را در فرد خلق نماید.

    تکنیک باندینگ یک روش آسان و سرپایی است که در کلینیک های دندان پزشکی و بدون اعمال هیچ گونه بیهوشی بر فرد اعمال خواهد شد.

    نکته جالب توجه در خصوص روش باندینگ این است که این روش هزینه مناسبی داشته و حتی از طریق بیمه نیز می توان نسبت به پرداخت هزینه ها نیز اقدام کرد، زیرا هدف این تکنیک رفع مشکلات ظاهری دندان هاست. در هنگام استفاده از تکنیک دندانی نباید نگران تفاوت رنگ یک دندان با سایر دندان ها باشید.

    معایب

    رزین در ترکیبات مربوط به باندینگ به کار برده می شود. این ماده نمی تواند نسبت به تغییر رنگ مقاوم باشد، بنابراین ممکن است پس از مدتی روکش باندینگ شما کمی تغییر رنگ دهد و دیگر مانند سابق سفید نباشد.

    بنابراین ممکن است در اثر مصرف چای، قهوه و حتی سیگار تغییرات رنگ در روکش باندینگ شما ایجاد شود. البته با ارائه مراقبت متناسب در طول 3 الی 7 سال می توانید باندینگ خود را همانند روز اول حفظ نمایید.

    معایب و مزایا باندینگ دندان های فاصله دار

    باندینگ دندانی چگونه عمل می کند؟

    مدت زمانی که برای انجام تکنیک باندینگ لحاظ می شود، بسیار کوتاه است. بدون اعمال ذره ای بی حسی موضعی به راحتی در عرض 30 الی 60 دقیقه باندینگ قابل اجرا می باشد. اگر مشکلات دندانی بلند مدتی دارید، می توانید به راحتی تکنیک باندینگ را انتخاب نمایید.

    در ابتدای کار و پیش از انجام هر گونه کار، ابتدا در رابطه با معایب و مزایای روش و همچنین نحوه عملیات برای شما توضیحاتی ارائه خواهد شد.

    در ادامه کار، ابتدا تظابق رنگ بین دندان های شما و رنگ رزین مصرفی صورت می گیرد. در مرحله بعد، قالب صحیحی متناسب با دندان شما با استفاده از ماده رزین صورت خواهد گرفت.

    پس از تهیه باندینگ ها به کمک استفاده از اشعه لیزر و یا فرابنفش، باندینگ ها به دندان شما چسبانده خواهند شد.

    پروسه باندینگ دندانی چقدر دوام می آورد؟

    به منظور استفاده از باندینگ ابتدا باید دقت کنید که روش باندینگ اصلا دائمی نیست و نهایتا 3 تا 7 سال ادامه خواهد داشت. در کنار این باید بدانید که باندینگ قابل ترمیم نیز نخواهد بود و در مقابل روش های دائمی تر با طول عمر 30 سال، موقتی به شمار خواهد آمد.

    آیا می توان باندینگ دندانی را خارج کرد؟

    باندینگ های دندانی با لیزر به دندان چسبیده اند و ممکن است خارج کردن آن ها از دندان به دندان آسیب وارد کند. در این میان برای خارج کردن باندینگ ها به صورت صحیح تر می توان از ابزار های دندانی و همچنین به کمک لیزر، باندینگ ها را از سطح دندان ها جدا کرد.

    مشکلات و خطرات مربوط به باندینگ دندانی چیست؟

    پس از اعمال باندینگ ها احساس تیزی در سطوح دندانی شما رخ خواهد داد که این حالت می تواند در هنگام غذا خوردن به شما آسیب برساند. همچنین ممکن است پس از استفاده از تکنیک باندینگ شما در سطح دندان های خود حساسیت را احساس کنید که می توانید برای رفع آن به کلینیک دندان پزشکی مراجعه نمایید.

    البته یکی از مواردی که در هنگام باندینگ کردن دندان با آن مواجه می شوید، افتادن روکش رزین باندینگ می باشد که در روش های دائمی نظیر ونیر، احتمال وقوع این اتفاق بسیار کم می باشد.

    خطرات باندینگ دندان های فاصله دار

    اگر باندینگ دچار لب پریدگی شد، چه کار کنیم؟

    یکی از روش هایی که در هنگام لب پریدگی باندینگ پیشنهاد می شود، ترمیم کردن است. البته میزان پریدگی باندینگ نیز مهم است. به عنوان مثال اگر آسیب دیدگی بزرگ باشد، بسیار راحت تر ترمیم می شود تا زمانی که آسیب دیدگی کوچک باشد.

    اين مطلب ادامه دارد …

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دیدگاه شما

    5 + یک =

    محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.