چطور کف پای سالم و زیبایی داشته باشیم؟

چطور کف پای سالم و زیبایی داشته باشیم؟
  • ما در بسیاری از اوقات صرفا به زیبایی اندام‌های خود دقت می‌کنیم اما سلامت بدن ما، موضوعی نیست که بخواهیم به آن توجه کنیم مگر زمانی که مشکلی برای ما ایجاد شود! در بین اندام‌های بدن، پاها یکی از مهم‌ترین‌ها هستند که سهم زیادی در فعالیت‌های روزانه شما دارند و به همین علت است که از پاها به عنوان قلب دوم انسان یاد می‌کنند. سلامت پا تاثیر زیادی در زندگی روزانه افراد دارد؛ این موضوع برای عزیزانی که مبتلا به بیماری‌هایی چون دیابت هستند، بیشتر از سایرین قابل درک است. تا زمانی که مبتلا به بیماری پا نباشید، می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود ماننده پیاده‌روی و ورزش را انجام دهید اما زمانی که به هر علتی مشکلی برای پاهای شما ایجاد شود، متوجه خواهید شد انجام اقدامات ساده روزانه چقدر با سختی همراه خواهد شد. بنابراین باید تا جایی که ممکن است مراقب سلامت پاها بود چرا که حتی برای ایستادن و راه رفتن ساده هم به پاهایی سالم نیاز داریم. یکی از مهمترین بخش‌های پا کف پای ماست که همواره در حال تحمل کل نیروی وزن ما در حین ایستادن و راه رفتن می‌باشد. آیا تا کنون به این فکر کردید که چطور می‌توانیم در حین توجه به سلامت کف پا، مراقب زیبایی آن نیز باشیم؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب در مورد راهکارهایی که فیزیوتراپیست‌ها برای سلامت و زیبایی کف پا توصیه می‌کنند توضیح دهیم.

    تمیز کردن پاها به‌صورت روزانه و پوشیدن جوراب خشک و تمیز

    1-تمیز کردن پاها به‌صورت روزانه و پوشیدن جوراب خشک و تمیز

    تمیز نگه داشتن پا یکی از موضوعات بسیار مهمی است که همه پزشکان روی آن توافق نظر دارند. از آنجا که پای فرد به خصوص بخش کف پا در طول روز با سطح در ارتباط بوده و دچار کثیفی و تعریق می‌شود، تمیز کردن آن باعث تنفس سطح پوست شده و به سلامت آن کمک می‌نماید.

    برای شستن پاها پیشنهاد می‌کنیم از آب ولرم استفاده کنید، زیرا شستشوی پاها با آب خیلی گرم و خیلی سرد می‌تواند به پوست شما آسیب برساند. این موضوع برای افراد دیابتی که واکنش به درد در پوست آن‌ها کاهش یافته است، باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. بعد از شست و‌ شو قبل از پوشیدن جوراب یا کفش، حتما پاهای خود را خشک کنید. برای انجام این کار می‌توانید از پارچه تمیز، دستمال یا اسفنج نرم استفاده نمایید.

    پوشیدن جوراب مناسب کمک می‌کند سطح پای شما تمیزتر باقی مانده و رطوبت سطح پوست تا مقدار زیادی حفظ گردد. البته باید در نظر داشته باشید جوراب باید حس راحتی در شما ایجاد کند و تنگ و سفت نباشد. جوراب‌هایی که در قسمت مچ پا یا ساق پا بسیار تنگ هستند پای شما را تحریک می‌کنند و به آن آسیب می‌رسانند. از آنجا که ابتلا به دیابت می‌تواند خطر ابتلا به طیف گسترده‌ای از مشکلات را در پا به وجود بیاورد، جراحان پا توصیه می‌کنند مبتلایان به دیابت از جوراب‌های ویژه‌ای که جنس ضد ضربه و رطوبت گیر دارند، استفاده کنند.

    2- بررسی و ارزیابی منظم پاها

    پاهای خود را از نظر وجود تاول، قرمزی، بریدگی‌های کوچک یا ترک‌خوردگی‌های روی پوست بررسی کنید. در صورتی که نمی‌توانید کف پای خود را ببینید، با کمک یک آینه دستی این کار را انجام دهید. در صورت وجود هرگونه مشکل، آن را جدی بگیرید و با یک پزشک یا فیزیوتراپیست مشورت کنید. مبتلایان به بیماری دیابت باید هر روز پاهای خود را از نظر وجود هر گونه مشکل، بررسی کنند.

    بررسی و ارزیابی منظم پاهای کودکان به خصوص در سنین پایین بسیار اهمیت دارد. چراکه در صورت بروز مواردی مانند صافی کف پا در سنین پایین می‌توان اقدام به درمان و اصلاح نمود؛ لازم به ذکر است با افزایش سن احتمال درمان به مرور کم می شود و صرفا می توان به کمک کفی‌ طبی، مشکلات کف پا مانند درد کف پا، زانو و یا کمر را کنترل کرد.

    کوتاهی ناخن‌ها به طور منظم و با دقت

    3- کوتاهی ناخن‌ها به طور منظم و با دقت

    ناخن‌های خود را مرتب کوتاه کنید اما دقت کنید اندازه آن‌ها خیلی کوتاه نشود. ناخن‌هایی که بیش از اندازه کوتاه شدند، ممکن است در حین رشد دچار درد یا عفونت همراه شوند. بنابراین ناخن‌ها را به اندازه کوتاه کنید و سپس لبه آن‌ها را سوهان بکشید. در صورتی که برای کوتاهی ناخن‌ها و خدمات تخصصی دیگر به مراکز زیبایی و سالن‌ها می‌روید، ابتدا از رعایت اصول بهداشتی مرکز اطمینان کسب کنید و سپس از آن‌ها بخواهید که ناخن‌های پای شما را خیلی کوتاه نکنند و سوهان را به‌گونه‌ای بکشند که پوست آسیب نبیند.

    پوشیدن کفش مناسب

    4- پوشیدن کفش مناسب

    پوشیدن کفش‌های نامناسب باعث ایجاد درد و فشار به بخش‌های مختلف پا شده و ممکن است در موارد حاد منجر به بروز تاول و مشکلاتی مانند عفونت شود. بنابراین در حین خرید مطمئن شوید کفشی انتخاب می‌کنید که پای شما را تحریک نمی‌کند. برای این که هنگام راه رفتن، پای شما آسیب نبیند کفشی را بپوشید که به خوبی از پاها و مچ پاها حمایت می‌کند. فیزیوتراپیست می‌تواند به شما کفش‌های مناسب فعالیت‌های ورزشی یا پیاده‌روی را پیشنهاد دهد.

    به جز انتخاب کفش مناسب باید به کفی آن نیز دقت نمایید. کفی مناسب می‌تواند روی دردهای شما در حین یا بعد از انجام فعالیت های روزانه تاثیر داشته باشد و از پاهای شما در مقابل آسیب و خستگی تا جای ممکن محافظت نماید. ما در مقاله زیر توضیح دادیم که چرا بهتر است از کفی طبی سفارشی استفاده نمایید.

    چرا از کفی طبی سفارشی استفاده کنیم؟

     

    5- مرطوب کردن پاها در شب

    با مرطوب کردن پوست کف پای خود در شب، کف پای شما پوستی سالم، نرم و زیبا خواهد داشت. این روتین پوستی می‌تواند از خارش یا ترک خوردن پوست کف پا جلوگیری کند. یادتان باشد که از مرطوب کننده برای کف و روی سطح پا استفاده نموده و بین انگشتان پا را به آن آغشته نکنید.

    6- کنترل قند خون

    همانطور که قبلتر اشاره شد دیابت می‌تواند روی پاها تاثیر بگذارد. در بدن فردی که به دیابت مبتلاست، افزایش میزان قند خون (بیشتر از حد نرمال) به اعصاب آسیب رسانده و باعث می‌شود پوست احساس خود را از دست بدهد. از طرفی با کاهش میزان جریان خون، بهبود آسیب‌ دیدگی در پاها سخت‌تر شده و در موارد حاد نیاز به قطع بخشی از پا می‌شود. انجام اقدامات مهمی چون فعالیت بدنی به‌صورت منظم، مراقب از سلامت پا و داشتن تغذیه‌ای مناسب می‌تواند تاثیر زیادی در پیشگیری از دیابت داشته و قند خون را در سطح مناسبی نگه دارد.

    در صورت ابتلا به دیابت نیز می‌توان با کنترل میزان قند خون و داشتن یک سبک زندگی سالم، از بدن خود به خصوص پاها مراقبت نمود. یکی از موارد مهم برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند استفاده از کفی طبی است. کفی طبی می تواند با افزایش جریان خون به سلامت هرچه بیشتر پاها کمک نماید؛ البته باید توجه داشت منظور از کفی طبی، کفی‌های آماده در بازار نیستند. در مقاله کفی طبی آماده یا کفی طبی سفارشی به تفاوت این دو نوع کفی اشاره کرده‌ایم. بنابراین توصیه می‌کنیم به کلینیک های ارتوپدی فنی مراجعه نموده و با انجام مراحل اسکن پا و ارزیابی درمانگر اقدام به دریافت کفی طبی سفارشی نمایید.

    7- فعالیت بدنی به صورت روزانه برای داشتن کف پای سالم و زیبا

    فرقی نمی‌کند که جزء مبتلایان به دیابت هستید یا هیچ نوع بیماری در شما وجود ندارد. در هر صورت برای کنترل ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها، لازم است فرد به ‌صورت روزانه فعالیت بدنی داشته باشد. اگر می‌خواهید برای سلامت خود یک برنامه فعالیت بدنی را در پیش بگیرید، می‌توانید با یک فیزیوتراپیست مشورت کنید. فیزیوتراپیست شما را برای تدوین برنامه ورزشی متناسب با سوابق پزشکی شما راهنمایی می‌کند.

    فیزیوتراپیست‌ها به عنوان متخصصان حرکت،‌ به افراد مبتلا به مشکلات پا کمک می‌کنند تا کیفیت زندگی آن‌ها از طریق مراقبت علمی، آموزش بیمار و حرکاتی که تجویز شده بهبود پیدا کند. حتی مبتلایان به بیماری دیابت می‌توانند برای بهبود قدرت، تعادل و استقامت خود و حفظ سلامت پوست به یک کلینیک تخصصی بروند.

    استفاده از کفی طبی ارتوپدی سفارشی

    8- استفاده از کفی طبی ارتوپدی سفارشی

    اگر شما بخواهید به‌صورت روزانه پیاده‌روی نمایید یا به صورت حرفه‌ای ورزش کنید یا در طول روز مجبور هستید که ساعات زیادی را راه بروید یا روی پای خود بایستید، باید از کفش و کفی مناسب استفاده کنید. متخصصین یک کلینیک ارتوپدی فنی می‌توانند شما را در خرید کفش مناسب راهنمایی کنند اما آنچه که نسبت به خرید کفش اهمیت بیش‌تری دارد، استفاده از کفی درون آن است.

    از خرید کفی‌های آماده غیراستاندارد و بدون نسخه خودداری کنید. پای شما و هر فرد دیگری، مشخصات و ویژگی های خاص خودش را دارد بنابراین امکان ندارد یک کفی طبی آماده برای همه افراد مناسب و کاربردی باشد. در مقاله زیر به شرح کامل چگونگی ساخت کفی طبی سفارشی پرداخته‌ایم؛ با مطالعه آن می‌توانید به این نکته پی ببرید که تفاوت کفی آماده و کفی طبی سفارشی در چیست.

    کفی طبی ارتوپدی چگونه ساخته می‌شود؟

    9- کلام آخر

    یادتان باشد سلامتی همیشه بر زیبایی اولویت دارد. البته در نظر داشتن این موضوع دلیل بر این نیست که به زیبایی اندام خود خصوصا پا توجه نکنیم! با رعایت مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، می‌توانید در عین حفظ سلامت و شادابی پاهای خود، ظاهری جذاب و زیبا به پاهای خود هدیه نمایید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    دیدگاه شما

    ده − یک =

    محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.